Project Nachtegaallaan, Rozenburg

Plan Nachtegaallaan  

  
Het is een schitterende groene omgeving waar Adriaan van Erk Bouw zeventien prachtige woningen heeft gerealiseerd. Het plan volgde het naastgelegen wijkje aan de Meerkoet en de Nachtegaallaan op, dat enige jaren geleden is gebouwd. De Nachtegaallaan is nu compleet gemaakt met de realisatie van vijf vrijstaande villa's en twaalf halfvrijstaande woningen.

Het project is gesitueerd aan de groene waterstrook achter de Meeuwensingel. De ruim opgezette woningen hebben een traditionele jaren dertig uitstraling en zijn gebouwd in een warmrode steen. De voortuinen worden van het gebied gescheiden door mooie groene hagen wat zorgt voor een zachte natuurlijke overgang.

 

Galanthus

 • Zeer ruim opgezette vrijstaande villa in jaren '30-stijl met een inhoud van ca. 655 m 3
 • Centraal gelegen nabij het centrum
 • Schitterend gesitueerd aan het water
 • Grote, zonnige tuin op het Westen
 • Grote woonkamer met schuifpui van ca. 39,5 m 2
 • 3 ruime slaapkamers
 • Zolderverdieping met de mogelijkheden voor een 5 eslaapkamer 
 • Riante inpandige berging/garage met op afstand bedienbare elektrische (garage) deur

 

Hedera

 • Grote karakteristieke 2-onder-1-kap woning met een inhoud van ca. 630 m 3
 • Zeer ruime kavels van ca. 432 m 2
 • De woningen liggen schitterend aan het water
 • Royale woonkamer van ca. 34 m met schuifpui 
 • 3 grote slaapkamers
 • Zeer ruime zolder
 • Ruime inpandige berging/garage met op afstand bedienbare elektrische (garage) deur

 

Wonen in Rozenburg

Wat heeft Rozenburg u te bieden

Rozenburg is een gemeente in Zuid-Holland met ruim 12.700 inwoners. Rozenburg heeft zeer bewust een groengordel (circa 160 ha) gekregen als visuele bescherming tegen de omringende industrie. Het valt Rozenburgers allang niet meer op dat de lucht er door de meestal zuidwesten wind, gezond en fris is. Niet voor niets wordt met een gepaste trots gesproken over Het groene hart van Europoort-Botlek.

In de groengordel liggen twee voetbalcomplexen, een tennispark met kunstgrasbanen, velden voor korf- en handbal, een overdekt zwembad met daarnaast nog twee openluchtbassins, een sporthal, een veel bezoekers trekkende kinderboerderij en aantrekkelijke wandelpaden.

Het buitengebied van Rozenburg, de Landtong, is formeel bestemd voor natuur en recreatie. In samenwerking met Rotterdam wordt gewerkt aan een inrichtingsplan dat voornamelijk uitgaat van natuur en recreatie, een kudde Schotse Hooglanders graast in dit gebied. Met de komst van de Stormvloedkering en het Educatief Informatie Centrum (EIC) is het te verwachten dat het aantal bezoekers op de Landtong aanzienlijk zal toenemen, zeker nu bij het EIC een aanlegsteiger is gerealiseerd waardoot het Centrum ook over water bereikbaar is. Van hieruit zijn eveneens boottochten te maken door het Europoort gebied.

Rozenburg heeft tal van verenigingen. Het sociaal-cultureel centrum De Nieuwe Schans is een ontmoetingscentrum voor onder meer toneelvoorstellingen, exposities, verenigings-, club- en disco-avonden. Rozenburg heeft eveneens een uitgebreide openbare bibliotheek. De Historische Vereniging Oud-Rozenburg zet zich in om de historie van Rozenburg levendig te houden. In de Oudheidkamer naast de molen vinden dan ook regelmatig exposities plaats. De molen De Hoop is sinds enige tijd een gewild alternatief voor trouwlustigen die hun huwelijk net even anders willen laten voltrekken. Het romantisch aangepaste interieur van de molen geeft een nostalgische sfeer, hetgeen borg staat voor de mooiste dag van vele bruidsparen.

Bestond de beroepsbevolking van het oude Rozenburg voornamelijk uit agrariërs thans zijn de ruim 6.000 werkzame personen hoofdzakelijk werkzaam in de industrie en aanverwante bedrijven. Rozenburg mag als vestigingsplaats voor bedrijven dan wel geen grote bekendheid genieten, haar ligging is voor kleine(re) toeleverende en dienstverlenende bedrijven ronduit ideaal. Pal gelegen aan de grote industriële gebieden Botlek en Europoort, is Rozenburg een goede uitvalsbasis voor bedrijven die service bieden aan de hier gevestigde industrieën en aan de daarmee parallel lopende havenactiviteiten.

Historie

Rozenburg ligt op een voormalig eiland, dat eeuwen geleden is ontstaan uit een aantal aangeslibde platen in het mondingsgebied van de Maas. In 1568 worden de eerste bedijkingen aangelegd en in 1586 besluit de Rekenkamer der Staten van Holland en West-Friesland het gors dat voortaen Roosenburgh genaemd sal worden te verpachten aan Dirk Ariensz Bisdommer en Zoon. Zij zijn dan ook de eerste permanente bewoners van Rozenburg.

Toen de ontwikkeling van het Rotterdams Zeehavengebied in de vijftiger jaren gestalte kreeg, is er veel overleg geweest tussen de gemeentebesturen van Rotterdam en Rozenburg. De afspraak werd gemaakt dat Rotterdam zich zou toeleggen op de industrie- en havenontwikkeling en dat Rozenburg zou zorg dragen voor de opvang van de bevolking in een woonenclave waar het goed toeven moest zijn. Het inwonertal steeg in korte tijd van 3500 naar ruim 14000. De nieuwe inwoners werden gehuisvest in een gebied dat tot dan een uitsluitend agrarisch karakter had en historisch gezien aansloot bij de Zuid-Hollandse eilanden.

Rozenburg heeft haar opdracht met veel elan uitgevoerd. Het oude dorpje Blankenburg werd zelfs geheel vergraven en waar eens grote boerderijen stonden, is nu het belangrijkste centrum van Nederlands chemische industrie gevestigd. De kern van het nieuwe dorp werd gesitueerd rond het oude eilanddeel Rozenburg aan Het Scheur.

Meer informatie:

http://www.adriaanvanerk.nl/bouw/woningen-in-verkoop/nachtegaallaa n